Image_308237_407

Ромео е женен за Жулиета вече 30 г. Той е бизнесмен, но от една година рисува. Тя е зъболекарка, но е превърнала кабинета си в картинна галерия за мъжа си. Те са семейство Смилянови от София, но наистина се казват Ромео и Жулиета

“Ищахът да рисувам ми дойде внезапно”, каза пред “Труд” Ромео. Той представи 55 свои картини в “Шератон” и продаде 13 от тях. “А колко съм подарил, сам не знам. Аз съм бивш инженер, бивш научен работник и настоящ търговец на хранителни продукти. В началото закачихме картините по стените в зъболекарския кабинет на жена ми, защото нямаше къде. Но видях как пациентите се шашват като влязат, защото са много пъстри. Заглеждат се, усмихват се, жена ми твърди, че имат терапевтичен ефект. Направо забравят за какво са дошли”, шегува се Ромео.

Най-куриозното е, че освен жена му и сестра му се казва Жулиета. “С жена ми пък се запознахме на 13 април, петък, преди 30 г. в един автобус. Тя седна до мен. Когато ми каза, че името й е Жулиета, помислих, че се бъзика. Тя също. Наложи се да показвам студентската си карта. После си изгубихме дирите. После един приятел ми каза, че някаква Жулиета живеела на “Прага” 8 и аз цъфнах на адреса с букет. Ама бях забравил как изглежда. По едно време се появи едно двуметрово чудовище. Глътнах си езика. Добре че после се показа едно завързано маце. И от дума на дума – две деца, 30 години брак и картини…”, завърши с чувство за хумор Ромео Смилянов.

Източник: trud.bg